נראה כי ספר הבישול הראשון, ובו מתכונים לבישול יומיומי וכן לשבת ולחג, שיצא בארץ ישראל של תקופת המנדט הבריטי, היה "כיצד נבשל בארץ ישראל" פרי עטה של ד"ר ארנה מאייר, שיצא לאור ע"י ויצ"ו בשנות ה-30 של המאה הקודמת.
היה זה הניסיון הראשון להתאים מתכונים שמקורם ממרכז אירופה – בעיקר גרמניה, למצרכים ולאמצעי הבישול שעמדו לרשות עקרת הבית בעידן של טרום הקמת המדינה.
שנותיה הראשונות של המדינה היו שנות הצנע, בהן היה מחסור גדול במצרכי מזון אלמנטריים, אשר סופקו תחת תלושי הקיצוב- אם בכלל.
זו הייתה תקופת האלתור בבישול, וכך שמרים הפכו לכבד קצוץ, צמחים הגדלים בטבע כמו חובייזה, הפכו לחומרי גלם להכנת מרק או קציצות - כי זה מה שהיה בנמצא.
בשנות השישים, "התוכנית לעקרת הבית" של רבקה מיכאלי ב"גל הקל" – רשת ב' של ימינו הביאה לתפנית, עם מתכונים שהוכתבו ברדיו, נרשמו ע"י נשים רבות ונכנסו לספרי המתכונים הפרטיים שלהן, כשבמקרים רבים הן משוכנעות שהן אלה שחיברו את המתכון.
אין ספק שאת כל מה שיש לנו היום בספרי הבישול והמתכונים, כולנו חייבים לאישה אחת – רות סירקיס, שספר הבישול הראשון שלה, "למטבח באהבה", אותו כתבה בעקבות שהות ממושכת בארה"ב, שינה את פני ספרי הבישול בארץ – עם פורמט אלבומי מפואר, תמונות צבע גדולות שצילם הבעל רפי סירקיס, ויותר ממיליון עותקים שנמכרו במהדורות הרבות מספור של ספר זה ושל הבאים אחריו, פרי חריצותה וידענותה של סירקיס.
ספרי הבישול הלכו ותפסו תאוצה. אין שף שלא הוציא ספר בישול, ויש מהם שהוציאו כבר ספרים רבים ועוד ידם נטויה. אך הכוכב החדש של השנים האחרונות הוא ללא ויכוח - האינטרנט. אותו אמצעי המאפשר למבשל ולמבשלת לשבת מול המחשב, לחפש מתכון על פי מה שרוצים להכין או לפי חומרי הגלם שיש בבית. אין כבר צורך בספר שלם, אפשר להדפיס את המתכון הרצוי לאחר שבוחרים אותו מתוך שורת מתכונים הנושאים לעיתים אותו שם, או עושים שימוש באותם חומרי גלם עיקריים.
האינטרנט הוא אמצעי מתפתח ומשתכלל, כאשר המתכון עם התמונה או בלעדיה מוחלף לעתים קרובות ע"י מתכוני וידאו בהם יש הדגמה של הכנת המתכון - בדומה לתוכניות הבישול הרבות בטלוויזיה, שעליהן איננו מתעכבים בכתבה זאת, אך נעשה זאת בהמשך.
גם פייסבוק נכנס לתמונת המתכונים, עם היכולת להעביר מתכון לחברי קבוצה מצומצמת או רחבה, ולקבל משוב מיידי מחברי הקבוצה על אופי המתכון והרכבו, ולאחר מכן גם על תוצאות הכנתו.
וכך, מאיך נבשל בארץ ישראל ועד הפייסבוק- הצורך והרצון הבסיסי נשאר: להפוך את הבישול מצורך להנאה.